VAN ELK TUIN & PARK BV

Persoonlijk advies, service en alle A-merken op een adres!

Nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven kunt u zich ook inschrijven voor onze nieuwsbrief. U ontvangt dan geregeld (niet vaker dan 6 x per jaar) een mail met nieuwtjes, handige tips en leuke aanbiedingen!


Samenwerking Stihl en Felco

Op 7 mei 2014 sloten STIHL en VIKING enerzijds en Felco met zijn spin-off FELCO Motion anderzijds, een overeenkomst af voor een wereldwijde samenwerking. De overeenkomst betreft verkoop, co-branding, technologische ontwikkeling en marketing. Felco is al sinds 1945 koploper bij de productie van professionele boom- en kabelscharen. FELCO Motion is in 2010 opgericht als een spin-off bedrijf van FELCO SA. Zijn hoofdtaak is de ontwikkeling, constructie, bouw en levering van innovatieve mechanische en elektronische oplossingen voor de draagbare elektrische snoeiapparaten.

STIHL waardeert bij Felco vooral de expertise inzake de technologie en productie van snoeigereedschap met handbediening of accuaandrijving. De samenwerking zal echter niet beperkt blijven tot accuaangedreven takkenscharen. Sinds kort verkoopt STIHL al onder de eigen merknaam handzagen die door FELCO zijn geproduceerd. Vanaf 2015 wordt het STIHL assortiment dan stap voor stap verder uitgebreid met de handzagen en snoeischaren van FELCO. Daarbij zal de herkomst van de producten zichtbaar blijven. De verpakking zal de beide merken STIHL en FELCO bevatten, inclusief logo's en merkkleuren.