VAN ELK TUIN & PARK BV

Persoonlijk advies, service en alle A-merken op een adres!

Onderhoud & herstel

Tijdig onderhoud van uw tuinmachines is natuurlijk belangrijk. De levensduur van uw machine wordt erdoor verlengd, en het gebruik van een goed onderhouden machine levert een beter resultaat. Tevens zult u in het voorjaar niet voor onplezierige verrassingen komen te staan. Wij adviseren u machines tijdig te brengen, bij voorkeur direct na het maai-/tuinseizoen. U bent er dan zeker van dat de machines weer op tijd klaar zijn, door grote drukte in het voorjaar kan het dan wat langer duren voor u weer over uw machines kunt beschikken.

Als geautoriseerd servicedealer van onder andere Stihl, Viking, Honda, John Deere, Sabo en Briggs & Stratton zijn onze technische medewerkers door trainingen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

De mogelijkheden

Hieronder een (niet-complete) opsomming van de mogelijkheden. Hierbij geldt overigens dat wij bij hogere kosten eerst contact met u opnemen, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

  • winterbeurten van tuinmachines
  • slijpen van heggenscharen met een speciale machine
  • slijpen van zaagkettingen
  • vlakken van zaaggeleiders
  • slijpen van kooimaaiers met een speciale slijpbank
  • ultrasoon reinigen van carburateurs
  • levering van kettingen en zaaggeleiders voor alle merken
  • levering van onderdelen voor (bijna) alle merken


Acculooptijden Stihl machines

HIeronder kunt u het actuele overzicht van de laders en accu's van de Stihl machines bekijken.

Handleidingen

  Instructieboekjes Stihl: op de site van Stihl kunt u zeer veel informatie vinden, en natuurlijk ook de handleiding van uw Stihl machine vinden.

  Veilig werken met de motorkettingzaag: Iedereen die een kettingzaag heeft weet dat je ermee op moet passen. Maar hoe moe moet je er nu precies mee omgaan? Daar heeft de firma Stihl een nuttige handleiding voor. Vergeet u zeker ook niet de juiste veiligheidsuitrusting te gebruiken? Wij leveren een ruime collectie beschermingsmiddelen, zoals zaagbroeken, helmsets, zaagschoenen en zaaglaarzen. Laat u informeren over de mogelijkheden!

    Veilig werken met de bosmaaier: ook maaiwerkzaamheden kunnen gevaar opleveren voor gebruikers en omstanders. In deze handleiding niet alleen veiligheidsaanwijzingen maar ook tips en trucs om efficient te werken. Ook hiervoor leveren wij speciale beschermingsmiddelen, zoals bosmaaierbroeken en viziersets.

    Correct aansluiten van uw waterpomp: Om lang plezier van uw beregeningsinstallatie te hebben en schade eraan te voorkomen hebben wij een speciale handleiding opgesteld, met daarin de belangrijkste aspecten op een rij. Vanzelfsprekend kunnen wij u ook in onze winkel daarover adviseren.

    Aansluiten en gebruik van uw hogedrukreiniger: Incorrect aansluiten en gebruik van een hogedrukreiniger kan snel veel schade veroorzaken. Omdat niet iedereen het instructieboekje van A tot Z tot zich neemt, hier kort de belangrijkste punten.

Informatie over brandstof

Ethanol: aan benzine bij de pomp wordt ethanol toegevoegd. Dit leidt tot een hogere bedrijfstemperatuur, onregelmatig lopen en niet goed functioneren van de motor. Ethanol kan storingen veroorzaken, omdat dit de corrosie van metalen delen (inclusief de carburateur) bevordert. Verder degenereert het plastic en rubber delen en bemoeilijkt het het starten van de motor. De levensduur van de machine wordt er door verkort. U kunt veel problemen voorkomen door het gebruik van arbeidsvriendelijke benzine, zogeheten alkylaatbenzine. Lees meer over ethanol op de site van Stihl.

    Alkylaatbenzine: Deze voorkomt schade aan mens, machine en milieu. Stihl motomix en Aspen 2T bevatten vele malen minder schadelijke stoffen dan zelfgemengde benzine. Aspen heeft er een informatieve brochure over. Ook zorgt de benzine voor een lange levensduur van uw machine en voorkomt deze motorschade. Alkylaatbenzine is ook verkrijgbaar voor alle viertakt-machines, waar normaal Euro 95 in gaat. Deze Aspen 4T of Stihl Motoplus is circa 10 jaar houdbaar en ideaal voor bijvoorbeeld generatoren die lange tijd stilstaan, of om uw grasmaaier na het maaiseizoen mee weg te zetten.